Smartlab

Online platform voor
ongedisciplineerde kunsten

ACT XIX
Robbe Stevens & Elias Van Orshaegen

In a time of deceit, telling the truth is a revolutionary act.

live

Stevens & Van Orshaegen zijn pragmatische ontwerpers met de mindset van een kunstenaar… als kinderen van hun tijd niet ongevoelig voor de media. 

Met een citaat dat aan Orwell toegeschreven wordt, gaan ze binnen het smartlab-format aan de slag met het fenomeen van fake news.  “Wat valt er nog te geloven van wat er op ons beeldscherm komt?”  

De heren grepen smartlab's beeldscherm-modus aan om de passanten en online bezoekers op het verkeerde been te zetten.  Van op straat kreeg je 5 weken lang luidruchtige indrukken van een stevig feestje en dat vermoeden werd bij het binnenkijken bevestigd door middel van slim lichtspel achter "de deur op een kier".  Ook online kon je vijf weken lang getuige zijn van dat feestje dank zij een slimme mix van "live" feest-beelden met live straat-beelden... 

Welkom op het feestje dus...  de deur bleef echter steeds op een kier en ging nooit open.

ACT XIX werd gelanceerd op 12 mei n.a.v. de Hasseltse Kunstennacht '22.  De act werd die avond live gestreamd op de presentatie van C-post, een project van HET LABO in Huis Hoste aan de Kon. Astridlaan.

De streaming is gestopt op 10 juni, een fragment is zichtbaar hierboven.

https://www.eliasvo.com/

 

(ENGLISH)

The pragmatic designers Stevens & Van Orshaegen have the mindset of an artist…

As children of their time they are not insensitive to the media.  With a quote attributed to Orwell, their smartlab act deals with the phenomenon of fake news... “What is there to believe from our screen?".

”Since smartlab has a screen mode from its inception, these gentlemen love to mislead passengers within their act...  A smart mix of "live" party images and live stret views confirmed this misunderstandng.  Welcome to the party.

On the occasion of the Hasselt Kunstennacht '22, the live streaming of ACT XIX was projected at the C-post exhibition by HET LABO in Huib Hoste's Koloniale Waren building at the Kon. Astridlaan.

The live streaming stopped on June 10.  A fragment of it is visible here above.

https://www.eliasvo.com/